  Het Stille Pand (2006-2021)   Het Stille Pand (2006-2022)   Het Stille Pand (2006-2023)
Roger Nupie dichter - performer
BIOGRAFIE In de jaren 80 maakte Roger Nupie samen met Michaël Van Caeneghem en Marc Van Haezendonck de podia onveilig met de performancegroep “Avec La Mort”. Als dichter werkt hij bij voorkeur samen met partners in crime: collega-dichters, beeldende kunstenaars, muzikanten en als presentator is hij geregeld betrokken bij allerlei culturele evenementen. Hij toerde als verteller met Gregory Frateur & Tijs Delbeke met “Stemmen op God”, een muzikale vertelling over gospel en werkte mee aan diverse hommageprogramma’s, cd-releases, documentaires en biografieën van Nina Simone. Hij sprak het documentaire gedeelte in van de dvd “Will Ferdy - Mijn leven”, waarvoor hij ook het scenario schreef. Bestuurslid van de VVL (Vereniging van Vlaamse Letterkundigen). Met dichteres-uitgeefster Hannie Rouweler stelde hij enkele groepsbundels samen. Met dichter-troubadour Frank De Vos trad hij meermaals op ter gelegenheid van de literaire aperitiefconcerten “Toast Literair” en met sopraan Kristina Meganck brengt hij, naast de jaarlijkse kerstshows, een waaier van muziek- en poëzieprogramma’s. Hij nam deel aan producties van theatergezelschap Meneer Zowenzo en een productie van Hofpoortteater Elckerlijc in Turnhout: “NINA, LIEFZIEK”, over het liefdesleven van Nina Simone. Werkt mee aan programma’s van dichteres Renée Van Hekken, samen met violist Xander Nichting en accordeonist Jozef Tourné.
Roger Nupie © foto: Vera Seppion
AGENDA
NATASCHA EN DE PIANIST Poëzie- en muziekprogramma rond de nieuwe bundel van Renée Van Hekken. Renée en Roger Nupie lezen uit de bundel. Muzikale omlijsting: Jozef Tourné, accordeon & Xander Nichting, viool. Zondag 15 oktober 2023, 15u, Den Trol, zoldertheater, Gelmelenstraat 157, 2900 Schoten.
KERST-MISS-KWARTET U kent de kerstconcerten van sopraan Kristina Meganck intussen wel. Met bekende klassiekers en zeldzame pareltjes uit het kerstrepertoire weet ze keer op keer het publiek in te nemen. Met bravoure combineert ze dat met een flinke dosis humor die ze moeiteloos uit de mouwen van haar indrukwekkende kerstjurk weet te schudden. Al jaren aan haar zijde: woordkunstenaar Roger Nupie, die het kerstgebeuren met teksten en gedichten zowel weet te huldigen als te relativeren. Deze unieke combinatie werd al twee jaar lang muzikaal ingekleurd door het virtuoos gitaarwerk van Maarten Vandenbemden. De evenzo innemende violiste Veerle Weckx komt dit jaar het drietal versterken en zo zag Het Kerst-Miss-Kwartet het daglicht. Vier voorstellingen in Gemeenschapscentrum ’t Gasthuis, Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem: Zaterdag 23 december 2023, 15u & 19u. Zondag 24 december 2023, 11u & 15u. Voorverkoop € 15, kassa € 20. Reservaties: mail@kristinameganck.be, 03 2907661, 0485 40 65 18 kerst-miss-tickets@kristinameganck.be, 0477 27 37 57
DE WEG TERUG – RICHARD FOQUÉ Eind dit jaar wordt Richard Foqué tachtig en dat wordt gevierd met de voorstelling door Uitgeverij P van zijn nieuwe dichtbundel De weg terug”. Prof. Dr. Piet Lombaerde zal de bundel inleiden en hem ook kaderen binnen de relatie dichter-architect. Richard leest uit zijn nieuwe bundel. Jaak Gregoor (klavier) en Stijn Kuppens (cello) verzorgen de muzikale intermezzo's met eigen composities en improvisaties, geïnspireerd door de gedichten. Roger Nupie is ceremoniemeester. De avond wordt besloten met glazen van de vriendschap. Zaterdag 28 oktober 2023, 20u, De Zwarte Panter, Hoogstraat 70-72-74, 2000 Antwerpen.